Бодян мелений, 20 г

Бодян мелений, 20 г

25.00

Страна изготовитель:

Вьетнам

Вкус и аромат:

Вкус пряный, горько-сладкий насыщенный

Краткое описание:

Бадьян это сухие зрелые плоды вечнозеленого дерева (Illicium verum) из семейства магнолиевых. Бадьян также называют звездчатый анис, китайский анис, индийский анис, сибирский анис, корабельный анис.

Родина пряности Юго-Восточная Азия. Культивируют во Вьетнаме, Японии, на Филиппинах, в Индии, Камбодже

Найчастіше бодян (зірчастий аніс) використовують для випічки кондитерських виробів у процесі їх замішування – при нагріванні насіння зірчастого анісу почнуть віддавати свій аромат, який збережеться в готовому продукті.

Бодян використовують при приготуванні киселів, мусів, компотів, фруктових страв; для ароматизації горілок і лікерів в промисловому виробництві, грогу і рому в домашніх умовах.

Найкраще його додавати в напої за 5-10 хвилин до готовності. Після цього обов’язково потрібно зняти блюдо з вогню, закрити кришкою і дати настоятися. У цьому випадку досить 1-2 зерен або чверті чайної ложки порошку на 1,5 літра.

Висушені плоди, розмелені в порошок, застосовують у якості пряно-ароматичної добавки.

В якості прянощів бодян вживають там же, де і аніс, у виробах з тіста і особливо для печива, різних фруктових супів, пудингів і компотів – зі слив, айви, груш і яблук. Їм ароматизують варення – крім надання смакових якостей, бодян сприяє найкращому збереженню природного кольору і високої якості варення, яке зацукровується протягом декількох років.

Додає приємний аромат чорному, молочному або фруктовому чаю, каві.

Добре гармонує з іншими прянощами: чорним перцем, імбиром, мускатним горіхом, коріандром. Це дає можливість використовувати бодян в пряних сумішах для поліпшення смаку страв зі свинини, птиці – робить їх пікантними, а саме м’ясо більш ніжним і м’яким. У м’ясні страви можна класти до 1 грама бодяна на порцію.

Не варто використовувати бодян для приготування рибних страв. Він може тільки зіпсувати їх.

Застосування бодяну в дікувально-профілактичних цілях

Енергетика: зігріває ВК-П +
Згідно аюрведичні практикам, бодян збільшує вата дошу, балансує піту і капху.

  • Лікує кашель, захриплість, астму
  • Має протизапальну, протиспазматичний дію, покращує роботу шлунка
  • Має антибактеріальні властивості
  • Застосовують при діареї, дизентерії
  • Допомагає при ревматичному артриті, паралічі нервів обличчя
  • Сприяє підвищенню апетиту
  • Є прекрасним засобом проти неприємного запаху з рота.
Вага

20 г

Властивості/Характеристики

Не містить глютен

Використання

У кулінарії, аюрведі

Умови зберігання

2 роки з моменту збору в сухому прохолодному приміщенні і відносній вологості повітря не більше 35%

Відгуки

Відгуків немає, поки що.

Будьте першим, хто залишив відгук “Бодян мелений, 20 г”“

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Рекомендуемые товары

Залиште свої
контакти

і ми Вам зателефонуємо